Ένταση στα Ειρηνοδικεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τους πλειστηριασμούς [Video]

198

Ένταση επεκράτησε σήμερα στα ειρηνοδικεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς πολίτες που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν.

Για άλλη μια φορά το Ειρηνοδικείο Αθηνών κατακλύστηκε από πολίτες που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς και απέτρεψαν τις εκποιήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα.

Με πανό στα χέρια και συνθήματα τα μέλη διαφόρων συλλογικοτήτων «σφράγισαν» με την ανθρώπινη αλυσίδα που δημιούργησαν τις δικαστικές αίθουσες στο Ειρηνοδικείο της Λουκάρεως στις οποίες ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 16 πλειστηριασμοί εκ των οποίων οκτώ σπιτιών- δυο από αυτά πρώτη κατοικία- και αλλά οκτώ καταστήματα.

Το αίματα άναψαν όταν μια συμβολαιογράφος κατάφερε να τρυπώσει σε μια από τις αίθουσες και να καθίσει στα έδρανα με σκοπό να προχωρήσει πλειστηριασμό με επισπεύδουσα γνωστή εταιρία και οφειλέτη ιδιοκτήτη τεσσάρων καταστημάτων για οφειλές ύψους 820.000 ευρώ.

Όταν η παρουσία της συμβολαιογράφου έγινε αντιληπτή από τους διαδηλωτές, τότε οι περισσότεροι από αυτούς εισήλθαν εντός της αίθουσας και ζήτησαν από τη συμβολαιογράφο να μαζέψει τα έγγραφα της, καθώς όπως της ανακοίνωσαν δεν υπήρχε περίπτωση να πραγματοποιηθεί η εντολή του πελάτη της.

«Ντροπή σου, ντροπή σου» φώναξαν τα μέλη των κινημάτων στη συμβολαιογράφο η οποία αναγκάστηκε να βγει εκτός αίθουσας και με τη συνοδεία των αστυνομικών οδηγήθηκε στο κυλικείο του Ειρηνοδικείου προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση.
Έτσι και για σήμερα στο Ειρηνοδικείο της Λουκάρεως δεν πραγματοποιήθηκε κανένας πλειστηριασμός.

«Πεδίο μάχης» και το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, οπού βρέθηκαν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς για να αποτρέψουν τη διενέργειά τους.

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να χτυπούν την έδρα του δικστηρίου όταν μια συμβολαιογράφος προσπάθησε να διενεργήσει έναν πλειστηριασμό.

Όπως αναφέρουν μέλη του Συντονισμού, η συμβολαιογράφος προσπάθησε να διενεργήσει έναν πλειστηριασμό, τον οποίο ήθελαν να αποτρέψουν οι ίδιοι. Αυτό προκάλεσε την αντίδρασή τους, με αποτέλεσμα να φωνάζουν συνθήματα και να χτυπούν την έδρα.

Στην αίθουσα του ειρηνοδικείου επικράτησε ένταση και τελικά ο πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια