Ένα εικαστικό ταξίδι… μόνο «Με τα εντελώς απαραίτητα»

Του Κώστα Κατόπη

1643
Ευγενία Καραμούζη

Έργα καλλιτεχνών σε μορφή βαλίτσας, θα ταξιδέψουν στη Φλώρινα (13/14Μαΐου) και από ‘κει επιστρέφουν πρώτα στην Art Athina (25 Μαΐου) κι έπειτα στο Τρένο στο Ρουφ (5 Ιουνίου)

Ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας! Μια εμπειρία χρόνου στην τέχνη και μια εμπειρία τέχνης στον χρόνο. Ζούμε σε μια εποχή όπου αξίες, νοήματα, πληθυσμοί, η ίδια η έννοια του χρόνου βρίσκονται σε μια αυξημένη μετακύλιση, μετατόπιση, χωρίς ξεκάθαρο πάντα προορισμό. Βίαια πολλές φορές, όπως συμβαίνει με τους πρόσφυγες. Βιαστικά, καταπώς συσκευάζεται και διανέμεται η αλήθεια από τους σύγχρονους μηχανισμούς αναπαράστασης.

Το ταξίδι, μια διαδικασία ώσμωσης και αποκάλυψης, σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχει νόημα να καθαρογραφεί μέσα από μια διαδικασία βιωματικής τέχνης. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, μέσα από το προσωπικό του βίωμα, να γίνει σώμα καταγραφής όσο και το έργο του και να προβάλλει τη στάση του απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις, όπως το αίσθημα του εκτοπισμού, η κωδικοποίηση της αναζήτησης, η μεταφορά του πολύτιμου, ο τόπος και ο χρόνος ως παράγοντες δημιουργίας.

Το ταξίδι…

Ο Oρίζοντας Γεγονότων, σε συνεργασία με την ομάδα Εν Φλω, σχεδιάζει μια ζωντανή δράση-καταγραφή, με τίτλο «ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ». Έργα καλλιτεχνών σε μορφή βαλίτσας θα ταξιδέψουν στη Φλώρινα στις 13/14-5-2016. Η βαλίτσα που θα φορτωθεί, θα φορτιστεί, θα περικλείσει ή θα καλυφθεί με τις σκέψεις, τα μηνύματα, τα έργα, τις αναμονές του καθενός μας και θα αποτελέσει το έργο που θα μεταφέρει όλα αυτά στο ταξίδι με το τρένο. Η πρώτη αποβίβαση θα γίνει στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας στις 14-5-2016, η επιστροφή θα έχει πρώτο προορισμό την Art Athina στις 25-5-2016, μαζί με την κινηματογραφημένη καταγραφή της δράσης και μια ευρεία συζήτηση στο Forum της διοργάνωσης. Δεύτερος προορισμός θα είναι η εγκατάσταση στο Τρένο στο Ρουφ στις 5-6-2016, με το βλέμμα μας σε μια συνέχεια του ταξιδιού..

Συμμετέχουν:

Αθανασάκη Ιουλία, Αλυγιζάκη Κύρα, Αναγνώστου Ρούλα, Ανδρό, Αξαόπουλος Κίμων, Αποστολοπούλου Μαρία, Αρχοντάκη Ειρήνη, Ασλανίδου Δέσποινα, Ασπρογενίδου Δώρα, Βαζούκου Ειρήνη, Γαβαλάς Γιάννης, Γαβριήλ Ακάκιος, Γκουσγκούνης Σωτήρης, Διαμαντή Φλώρα, Δουβανά Τάτη, Δουκάκη Μαρία, Δουκουμετζάκης Μιχάλης, Δούμα Θαλασσινή, Ευθυμίου Τζίμης, ΖαρκάδαΜαρίλη, Κόντου Θωμαή, Θέος Βασίλης, Καββαδία Λέα, Καραμανλή Αφροδίτη, Καραμούζη Ευγενία, ΚαραμούζηΡάνια, Κασσαβέτη Κατερίνα, Κασσαβέτης-Θεοφανόπουλος Άγγελος, Κουζάρη Μαίρη, Κουτρίδου Ειρήνη, Κουτρούλης Γιάννης, Κρεμασιώτη Κατερίνα, Λεοντοπούλου Βάσια, Λιαδή Καλλιόπη, Λιλικάκης Κοσμάς, Λιουδάκης Βαγγέλης, Μαντζούκα Αντωνία, Μάρα Μάγδα, Μαργαρώνη Λυδία, ΜιχαηλίδουΕυσεβεία, Μιχαλακέα Έλλη, Μουρκογιάννη Στέλλα, Μουσούλη Λίτσα, Μπαμπάσης Τάσος, Μπέσκος Γιάννης, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Μπονάτσου Ισμήνη, Μπρισνόβαλη Αγγελική, Πανούση Ελευθερία, Πανταζή Δέσποινα, Παρασκευοπούλου Κωνσταντίνα, Πάστρα Μαρία, Πούλος Ηλίας, Πρίφτη Ελένη, Ρήμος Αργύρης, Ριμπατσιού Κατερίνα, Ροσπόγλου Κων/νος, Σάλτας Αθανάσιος, Σεβαστάκη Μαρία, Σιατερλή Βέρα, Σουφλής Παύλος, Σοφρά Βασιλική, Συλίκου Κωνσταντίνα, Συράκης Γιώργος, Τοπάκα Αυγή, ΤουλιάτουΚερασία, Τσιγαρίδα Μπέτυ, Φερεντίνου Αμαλία, Χαραλαμπίδου Κίκα, Χατζημανώλη Ειρήνη, Χατζηστεφάνου Άννα Μαρία, Χουρχούλης Γιώργος, Χούσου Έλλη.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια