Ένα βιβλίο ωδή στον σπαρτιατικό «Παρθενώνα»

O Μάκης Αντωνόπουλος, ο γνωστός Έλληνας συγγραφέας που ζει και δραστηριοποιείται στην Κύπρο, παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο Λύκος της Σπάρτης» στο Σπίτι της Κύπρου.

792
Ο συγγραφέας Μάκης Αντωνόπουλος με τον δημοσιογράφο και εμπορικό δ/ντη του ομίλου, Τόλη Λιαγουρόπουλο

 

O Μάκης Αντωνόπουλος, ο γνωστός Έλληνας συγγραφέας που ζει και δραστηριοποιείται στην Κύπρο, παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο Λύκος της Σπάρτης». Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα δράσης, που αναβιώνει τον «σπαρτιατικό Παρθενώνα»: την πολεμική αλκή των ανδρών που έγραψαν με τη θυσία τους μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας.

Η παρουσίαση του βιβλίου στο αθηναϊκό κοινό έγινε με μεγάλη επιτυχία στο «Σπίτι της Κύπρου», στο κέντρο της Αθήνας.

Για το βιβλίο μίλησαν ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Φάνης Κάσσιος, η ηθοποιός Μαρία Παρού, ο δημοσιογράφος και εμπορικός διευθυντής του ομίλου μας, Τόλης Λιαγουρόπουλος, και η εκδότρια Ελένη Κεκροπούλου. Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάστηκαν στην παρουσίαση και απέσπασαν θετικές κριτικές από το κοινό.

 

Ένα απόσπασμα

«Ο αγέρας ούρλιαζε σαν δαιμονισμένος. Το χιόνι που έπεφτε όλη την ημέρα είχε κάνει φωτεινή και τη νύχτα. Το Αγόρι και τ’ αδέλφι του είχαν κουρνιάσει στη βουνίσια σπηλιά τους αλλά δεν είχαν τρόπο να εμποδίσουν τον αέρα να μπαίνει μέσα και να τους παγώνει με τα ψίχουλα του χιονιού που κουβαλούσε.

Έστεκαν αγκαλιασμένοι, έτσι όπως έκαναν όλους τους χειμώνες που ’χαν περάσει, προσπαθώντας να ζεσταθεί ο ένας απ’ την ανάσα του άλλου….

Όταν τον βρήκε, ο Τέσης, ο είλωτας, ήταν ένα χωλό αγρίμι με μορφή ανθρώπου. Τον ακολουθούσε πάντα ένας λύκος που είχε τη φωλιά του ψηλά στον Ταΰγετο. Ο Τέσης τον ονόμασε Αγόρι, τον πήρε κοντά του για να του μάθει τ’ ανθρώπινα, μα σύντομα συνειδητοποίησε πως είχε πάρει υπό την προστασία του ένα ιδιαίτερο πλάσμα με θεϊκά χαρίσματα…

Ποιο να ήταν τάχα το σκοτεινό παρελθόν του Αγοριού;

Η Αλκμήνη, η γλυκιά κόρη του Ίναχου θα τον τυλίξει με την αγάπη της, έστω κι αν έχει γίνει σε όλους φανερό ότι το παρελθόν της γέννησής του συνδέεται με τον φονικό Καιάδα…

Η αντιπαράθεσή του με τον βασιλιά Λεωνίδα θα είναι σφοδρή, η αναμέτρησή τους, αναμέτρηση Τιτάνων, ενώ μια σκοτεινή συνωμοσία εξυφαίνεται στο παρασκήνιο συνταρακτικών γεγονότων που εξελίσσονται ραγδαία».

 

Ποίηση και πεζογραφία

Ο συγγραφέας γεννήθηκε στην Κατερίνη της Πιερίας και τα τελευταία είκοσι χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην Κύπρο. Πολυσχιδής προσωπικότητα, ασχολείται με τη δημοσιογραφία, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το θέατρο και προπάντων τη συγγραφή.

Έχει βραβευθεί με το βραβείο ΠΕΤΟΦΥ στην Ουγγαρία για την ποίηση και με το βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς για το ιστορικό του μυθιστόρημα «Το βοσκοπαίδι από την Παναγιά».

Μετά την παρουσίαση, ο συγγραφέας συνομίλησε με τους αναγνώστες και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια