Τερέζα Μέι: Δύο Έλληνες τραυματίες από την επίθεση στο Λονδίνο

235

Δυο Έλληνες είναι τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στο Ουεστμίνστερ του Λονδίνου. Άγνωστη η ακριβής κατάσταση της υγείας τους.

Αυτό έκανε γνωστό η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ξεκινώντας την ομιλία της στο Κοινοβούλιο, αναφερόμενη στις εθνικότητες των θυμάτων, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την κατάσταση της υγείας τους.

Όπως τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός υπάρχει όριο στην ενημέρωση που μπορεί να κάνει για τις επιθέσεις, καθώς η έρευνα της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη. Ωστόσο εξήγησε ότι μπορεί να αναφέρει τα βασικά δεδομένα. Σύμφωνα με αυτά, ο δράστης οδήγησε το αυτοκίνητό του προς τους πεζούς που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται: 12 Βρετανοί, 3 Γάλλοι, 2 Ρουμάνοι, 4 Νοτιοκορεάτες, 1 Γερμανός, 1 Κινέζος, 1 Ιρλανδός, 1 Ιταλός και δύο Έλληνες. Στη συνέχεια ο δράστης προσπάθησε να μπει στο κοινοβούλιο, όπου τον εμπόδισε ο αστυνομικός Κιθ Πάλμερ χάνοντας τη ζωή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των τραυματιών, βρίσκονται τρεις μαθητές του γαλλικού λυκείου Saint-Joseph του Κονκαρνό που είχαν πάει εκδρομή στη βρετανική πρωτεύουσα. Όσον αφορά στους Νοτιοκορεάτες τραυματίες πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι τραυματίσθηκαν κατά τον πανικό που κατέλαβε το πλήθος μετά την επίθεση με το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, από τους 40 τραυματίες, 2 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους..

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια