Έκλεισε η εφημερίδα «Χρηματιστήριο»

1007

Μετά από 27 έτη συνεχούς κυκλοφορίας διέκοψε την κυκλοφορία της η οικονομική εφημερίδα «Χρηματιστήριο». Την απόφαση γνωστοποίησε στους ελάχιστους εργαζόμενους που είχαν απομείνει ο εκδότης της Πέτρος Τριανταφύλλης. Πρόκειται για την τρίτη ημερήσια οικονομική εφημερίδα –με μακρόχρονη πορεία– που κλείνει τα τελευταία χρόνια, καθώς είχαν προηγηθεί η «Εξπρές» και το «Κέρδος». Πλέον στην αγορά παραμένουν μόνο δύο ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες: η «Ναυτεμπορική», και η «Ημερησία» των εκδόσεων Πήγασος.

Η εφημερίδα «Χρηματιστήριο» ξεκίνησε ως εβδομαδιαία –κυκλοφορούσε κάθε Τετάρτη– από τους Βαγγέλη και Μπάμπη Νιάκα. Την εποχή της άνθησης του Χρηματιστηρίου η ομώνυμη εφημερίδα μετατράπηκε σε ημερήσια ξεπερνώντας σε κυκλοφορία τις περισσότερες από τις παραδοσιακές οικονομικές εφημερίδες εκείνης της εποχής.

Τον Δεκέμβριο του 2001 η πλειοψηφία των μετοχών (62%) της εταιρείας που εξέδιδε το «Χρηματιστήριο» εξαγοράστηκε από την εταιρεία Motopress, η οποία, όπως προδίδει και το όνομά της, είναι επικεντρωμένη στην έκδοση εντύπων για το αυτοκίνητο (Auto Τρίτη, Αuto Motor und Sport κ.ά.). Άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία του Γενικού Δείκτη του Χ.Α., η κυκλοφορία της οικονομικής εφημερίδας ακολούθησε πτωτική πορεία τα επόμενα χρόνια, με τον νέο εκδότη, Πέτρο Τριανταφύλλη, να διεκδικεί με κάθε τρόπο, και στο τέλος να επιτυγχάνει, να σπάσει την «αποκλειστικότητα» που είχαν οι άλλες τέσσερεις οικονομικές εφημερίδες στη δημοσίευση ισολογισμών.

Όμως, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να ανακόψει την πτωτική πορεία της εφημερίδας –άλλωστε, τα τελευταία χρόνια καταργήθηκε η υποχρεωτική δημοσίευση ισολογισμών στις εφημερίδες–, η οποία έφθασε σε απογοητευτικά επίπεδα το τελευταίο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Τετάρτη σε πανελλαδικό επίπεδο η κυκλοφορία της εφημερίδας ήταν 190 φύλλα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια