Άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

406

Ανοδικά ξεκίνησε η Αθήνα, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές με θετικές τόσο τις τραπεζικές μετοχές, όσο και τους υπόλοιπους τίτλους του FTSE25.

Oι ξένοι επενδυτές εμφανίζονται πιο καθησυχασμένοι, ύστερα και από διήμερο συνέδριο που διοργάνωσε η ΗSBC για ελληνικές τράπεζες.

Η ανησυχία των ξένων επενδυτών ήταν φυσικά για το αν θα πραγματοποιηθεί Asset Quality Review στις τράπεζες -λόγω του θορύβου που έχει ξεκινήσει- ωστόσο γνωρίζουν πως θα ξεκινήσουν τα stress tests στις αρχές του 2018, αλλά και ότι, ΑQR πραγματοποιείται μόνο όταν υπογράφεται νέο Μνημόνιο.

Όπως έχει συμβεί κατά απαίτηση των δανειστών στα 3 προηγούμενα Μνημόνια.

Αυτό που προβληματίζει τους ξένους επενδυτές είναι πώς θα μειώσουν οι τράπεζες την έκθεση τους σε ανοίγματα -κυρίως σε ό,τι αφορά το κομμάτι της λιανικής καθώς στα επιχειρηματικά δάνεια συνήθως βρίσκεται ένας νέος επενδυτής ο οποίος θα τοποθετήσει χρήματα ( Σκλαβενίτης, Καλογήρου κλπ ).

Άνοδος 0,75%

 

Με κέρδη 0,75% κινείται ο Γενικός Δείκτης φθάνοντας τις 815 μονάδες.

Άνοδος 1,23% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,33 ευρώ. Κέρδη 0,58% για την Eurobank στα 0,863 ευρώ. Αμετάβλητη η Alpha Bank στα 2,05 ευρώ. Κέρδη 1,17% για την Μπέλα στα 13,85 ευρώ. Κέρδη 0,96% για τον Μυτιληναίο στα 8,40 ευρώ. Άνοδος 1,38% για ΟΠΑΠ στα 9,52 ευρώ και 1,44% για τον ΟΤΕ στα 10,55 ευρώ. Κέρδη 2,48% για την Ελλάκτωρ στα 1,65 ευρώ. Πάνω από 1% η άνοδος σε Aegean, Βιοχάλκο, Γεκ – Τέρνα. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια