Άμεση έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. επιθυμούν οι 6 ιδρυτικές χώρες της Ένωσης

509

Να επισπεύσει τις διαδικασίες εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάλεσαν την Βρετανία οι υπουργοί Εξωτερικών των 6 ιδρυτικών χωρών της Ένωσης, καθιστώντας σαφές πως επιθυμούν άμεση απαγκίστρωση της Γηραιάς Αλβιώνας από την ευρωπαϊκή «οικογένεια».

«Πρέπει να κρατήσουμε την Ε.Ε. μακριά από την αβεβαιότητα» επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών,Φρανγκ Γουόλτερ Στέινμαϊερ, υποδεχόμενος στο Βερολίνο τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, του Λουξεμβούργο, της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Ιταλίας.

«Λέμε εδώ, μαζί, ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και πρόσθεσε: «Θέλουμε να εστιάσουμε στο μέλλον της Ευρώπης και πρέπει να δουλέψουμε γι’ αυτό».

Ξεκαθαρίζοντας ότι «το Λονδίνο δεν πρέπει να παίξει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι», ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν – Μαρκ Ερό, κάλεσε τη Βρετανία να «ενεργοποιήσει άμεσα το Άρθρο 50, για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις» για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. Μάλιστα, ο κ. Ερο υπογράμμισε αποτελεί κοινό συμφέρον τόσο για την Ε.Ε., όσο και για την Βρετανία «να ξεφύγουν γρήγορα από την αβεβαιότητα, η οποία ενδεχομένως να έχει οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις».

Εκ μέρους του Βελγίου ο Ντιντιέρ Ρέιντερς στάθηκε στην ανάγκη η Ευρώπη να δώσει απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα των πολιτών, όπως η μετανάστευση, η ασφάλεια και οι θέσεις εργασίας, ενώ ο Ολλανδός ομόλογος του, Μπέρτ Κέντερς, σημείωσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αποδεχθεί την ύπαρξη ενός «πολιτικού κενού».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια