Άλλαξε χέρια το 51% του ΟΛΠ

1122

 

Άλλαξε χέρια μέσω χρηματιστηρίου το 51% του ΟΛΠ. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω πακέτου 12,750 εκατ. μετοχών στην τιμή των 22 ευρώ. Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρείας πέρασε στον έλεγχο της κινεζικής Cosco, η οποία κατέβαλε το αντίστοιχο τίμημα των 280.500.000 ευρώ. Αλλά 88.000.000 ευρώ θα καταβάλουν οι Κινέζοι για την απόκτηση του υπολοίπου 16% όταν ολοκληρώσουν τις επενδύσεις στο λιμάνι.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την COSCO (China COSCO Shipping Corporation Ltd) καθώς και το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) με την ευκαιρία της μεταβίβασης των μετοχών του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ) στην τελετή έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016.
Ο κ. Wan Min, director of the Board, president of China COSCO Shipping Corp. Ltd., και ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κήρυξαν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Ιάκωβος Γεωργάνας, τόνισε: «Με χαρά υποδεχόμαστε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο πρόσωπο του προέδρου, Wan Min και των συνεργατών του, τους νέους μετόχους του ΟΛΠ. Η σημερινή επένδυσή τους και το φιλόδοξο πρόγραμμα επέκτασής της στο μέλλον αποτελούν έκφραση εμπιστοσύνης στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Στο πρόσωπο του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, της πλευράς των πωλητών των μετοχών, χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβερνήσεως και του οργανισμού, του οποίου προΐσταται ο πρόεδρος Στέργιος Πιτσιόρλας, να προχωρήσει στην εφαρμογή του συμφωνημένου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, εξέλιξη που συντελεί στην έξοδο από την πολυετή κρίση και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας από τους αμέσως επόμενους μήνες.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια