Άγονη η διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ

312

Σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να μην ληφθεί απόφαση καθώς εκτιμούν ότι πρέπει να αναβληθεί ενόψει της απόφασης του ΣτΕ. Αντιθέτως, ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης εκτίμησε ότι «δεν βρίσκω κανένα λόγο οποιασδήποτε παράτασης εβδομάδων στο όνομα ότι η εκκρεμότητα στη δικαστική πτυχή θα καθορίσει το κλίμα και την απόφαση των κομμάτων πάνω σε ένα ζήτημα που υποχρεούνται απόλυτα να κάνουν» και πρόσθεσε: «Δεν είναι λογικό, να μεταθέσουμε την ευθύνη στους δικαστές και αντί να τους διευκολύνουμε να προσθέσουμε επιπλέον βάρος ότι με την απόφασή τους θα συνδράμουν θετικά ή αρνητικά για τη λήψη απόφασης από το πολιτικό σύστημα».

Με την άποψη αυτή, να ληφθεί απόφαση και να γίνει  ψηφοφορία συντάχθηκε και η Χρυσή Αυγή.

Παρά το γεγονός ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε στον Ν. Βούτση να μην προχωρήσει σε ψηφοφορία, ο πρόεδρος της Βουλής προχώρησε σε αυτή.

Στην ψηφοφορία ψήφισαν:

  • ΝΑΙ 12
  • ΟΧΙ 4
  • ΠΑΡΩΝ 7

Ο Ευ. Μεϊμαράκης ήταν απών και όπως διευκρίνισε ο Ν. Δένδιας συντάσσεται με την άποψη της ΝΔ. Έτσι δεν συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία των 45 που απαιτείται και η συνεδρίαση απέβη άκαρπη.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια